Introduktionsfilm för skolor

Den första filmen vi vill att ni ska se när ni drar igång er praoperiod och ska jobba med oss på MinPrao är vår introduktionsfilm. I den här filmen får ni bakgrund till praon, kopplingar till skollagen, läroplanen och allmänna råd. Ni får också information om hur MinPrao är uppbyggt och hur ni kan använda oss på bästa sätt när ni jobbar med praon med era elever. Vi vill inspirera till att jobba på lektionstid och som hela skolans uppdrag. I filmen får ni också träffa några personer som pratar om praon ur sitt perspektiv; vad den har gett dem eller hur de ser på att ta emot praoelever. Filmen avslutas med ett par diskussionsfrågor som ni på skolan med fördel diskuterar med varandra.

I slutet av filmen kommer ett par uppgifter att diskutera och tänka över

  • Vad vill ni att eleverna ska få med sig från sin prao?
  • Hur kan just DU bidra till att prao integreras i undervisningen – inte något som är ”vid sidan om”. Oavsett om du är musiklärare, NO-lärare eller SYV så kan du bidra till att ta en del av ansvaret för prao. Alltså – vad kan just DU göra?

Klicka på symbolen efter att du startat filmen om du vill se undertexter.